Eigen bijdrage medicijnen

De overheid heeft voor medicijnen een maximale vergoeding ingesteld. Daarnaast heeft de overheid ook duidelijk vastgelegd wat de eigen bijdrage per medicijn is.

De eigenbijdrage medicijnen kunt u altijd bij uw apotheek of zorgverzekering aanvragen.

Veel zorgverzekeringen vergoeden de eigen bijdrage van medicijnen. Deze informatie kunt u bij uw zorgverzekering aanvragen. Het is sterk afhankelijk van de soort verzekering.

Vaak is dit bij een aanvullende verzekering. Er zijn zorgverzekeraars die niet alle kosten van de eigen bijdrage vergoeden bij medicijnen. Hierdoor kunnen de kosten voor medicijnen soms hoog oplopen. Het is echt per medicijn verschillend. U kunt hiervoor het beste contact opnemen met uw zorgverzekering.

Let op! Sommige medicijnen van een ander merk worden wel vergoed of zijn goedkoper. Het kan soms ook zijn dat zorgverzekeraars bepaalde merken juist niet vergoeden. Het is echt belangrijk dat u dit in de gaten houdt. Over het algemeen kunt u uw eigen bijdrage niet bij de Belastingdienst aftrekken. Het kan wel zo zijn dat indien het bijzondere ziektekosten zijn dit wel kan. Dit is al in het artikel aan bod gekomen. Toch is het erg eenvoudig om dit uit te zoeken via uw zorgverzekering. Met een beetje hulp van de verzekering komt u er wel. Het zijn allemaal dingen die moeilijk lijken maar uiteindelijk vrij simpel blijken zijn. Laat jezelf goed informeren is het advies.